Secretele stilului sănătos de viaţă. Ce ţară a fost desemnată cea mai sănătoasă din lume în 2017

Postat la 21 martie 2017 1092 afişări

Mamma mia! Bloomberg Global Health Index a dat publicităţii topul ţărilor listate ca fiind cele mai sănătoase din lume. În fruntea clasamentului, se află Italia, pentru că atunci când vine vorba de trăit o viaţă lungă, acesta este locul în care trebuie să fii.

Secretele stilului sănătos de viaţă. Ce ţară a fost desemnată cea mai sănătoasă din lume în 2017

"Cizma" Europei, înconjurată de cinci mări, este ţara cu cei mai sănătoşi oameni de pe Pământ. 163 de state au fost analizate de cei de la Bloomberg, iar concluzia a fost că un copil născut în Italia are cele mai mari şanse să ajungă octogenar.

Italia este unul dintre cele mai dezvoltate state din lume, însă creşterea ei economică a stagnat de câteva decenii, aproape 40% dintre tinerii italieni sunt şomeri, iar ţara are una dintre cele mai mari datorii din lume, raportată la economia sa. Şi cu toate acestea, italienii sunt în cea mai bună formă. Americanii, canadienii şi britanicii, de exemplu, suferă de tensiune arterială mare sau colesterol.

Dintre factorii care au contribuit decisiv la punctarea favorabilă a Italiei se află sistemul de sănătate care este deja foarte eficient, dar care - chiar şi aşa - este îmbunătăţit de la an la an. Italia are "exces de medici", spune Tom Kenyon, medic şi CEO al Project Hope. Iar unul dintre cele mai vizionate şi de lungă durată show-uri tv din ţară se numeste "A Doctor in the Family" (Un doctor în familie).

Dar, desigur, până la sistemul de sănătate, un alt factor major este dieta mediteraneană a italienilor, cea mai sănătoasă din lume, bazată pe ulei de măsline, peşte, fructe şi legume proaspete, chiar şi când e vorba de preparate tradiţionale, precum pizza sau paste.

Adam Drewnowski, director al Center for Public Health Nutrition de la Universitatea din Washington, a scris despre importanţa accesului consumatorului la produse proaspete, fructe, carne slabă şi peşte. Iar italia le are pe toate.

Cititi mai multe pe www.gustarte.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.