Secretarul american al Apărării: Donald Trump a luat o decizie privind strategia din Afganistan, după o analiză riguroasă

Autor: Andrei Ionascu Postat la 20 august 2017 101 afişări

Preşedintele american Donald Trump a luat o decizie privind strategia SUA pentru Afganistan după un proces de evaluare riguros, a anunţat duminică secretarul american al Apărării, Jim Mattis, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Sunt foarte încrezător că procesul strategic a fost suficient de riguros şi nu a pornit de la poziţie prestabilită. Preşedintele a luat o decizie, dar a spus că vrea să o anunţe personal către poporul american", a spus Mattis.

Jim Mattis nu a furnizat detalii despre momentul în care Casa Alba va face un anunţ în acest sens. Sâmbătă, Donald Trump a scris pe Twitter: "Multe decizii au fost luate, inclusiv în legătură cu Afganistanul".

Potrivit unor oficiali americani citaţi de Reuters sub protecţia anonimatului, Donald Trump a avut de ales dintre mai multe opţiuni, de la retragerea completă a trupelor americane din Afganistan până la creşterea numărului acestora. Consilierii lui Trump pentru securitate naţională au susţinut detaşarea unor trupe suplimentare, între 3.000 şi 5.000 de militari, pentru a pregăti forţele afgane.

Potrivit estimărilor americane, forţele guvernamentale controlează mai puţin de 60% din suprafaţa Afganistanului, iar restul se află sub autoritatea insurgenţilor. Fortele armate ale SUA se află din anul 2001 în Afganistan.

În ultimele luni, administraţia Trump a lucrat la dezvoltarea unei strategii noi pentru conflictul de lungă durată din Afganistan şi din regiunea de frontieră cu Pakistanul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
AFGANISTAN,
TRUMP

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.