Se dau bani pentru mamele din România. Suma se ridică la 7650 de lei

Postat la 15 septembrie 2023 475 afişări

Se dau bani pentru mamele din România. Suma se ridică la 7650 de lei

Se dau bani pentru mamele din România. Veşti bune de la Guvern, după ce Executivul va creşte indemnizaţia pentru familiile cu gemeni, iar părinţii urmează să aibă multiple avantaje.

Mai mulţi bani pentru mamele din România. Deoarece natalitatea este o problemă reală în România, Guvernul gândeşte mai multe măsuri prin care să crească sporul natural, scrie stiripesurse.ro. Astfel, în sedinţa de Guvern de joi s-a discutat majorarea cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi.

Indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor este în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, înainte de naştere. Asta înseamnă că părinţii de gemeni vor primi o indemnizatie de 127,5%. Adică, la salariul mediu pe economie, de 6.000 de lei, indemnizaţia mamei cu gemeni va fi de 5100+2550 = 7650 de lei. Aceasta va fi acordată timp de doi ani.

Majorarea se acordă şi în cazul copiilor născuţi în timpul în care părinţii primesc deja indemnizaţia pentru creşterea altui copil.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
mame,
ridicare,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.