Se dau BANI pentru ELEVI! Anunţul momentului la nivel naţional

Postat la 19 octombrie 2023 183 afişări

Se dau BANI pentru ELEVI! Anunţul momentului la nivel naţional

Ministerul Educaţiei transmite noutăţi privind bursele elevilor începând cu acest an şcolar. Astfel, instituţia anunţă sumele exacte pe care le primesc elevii, precum şi data la care se trimit efectiv banii.

Noutăţi privind bursele elevilor

Anul şcolar 2023 – 2024 aduce schimbări în privinţa acordării burselor şcolare, impusă în primul rând de intrarea în vigoare a Legii învăţământului preuniversitar nr. 198/2023.  Ministerul Educaţiei aduce clarificări privind acordarea acestor burse.

Bursele de merit se acordă pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu şi liceu dintr-o unitate de învăţământ preuniversitar, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale. Acolo unde situaţia o impune, potrivit metodologiei, lista de beneficiari va fi extinsă pentru a cuprinde toţi elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50.

Bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a se vor acorda în ordinea descrescătoare a mediilor calculate ca medie aritmetică, având două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute de elevi pe parcursul primelor două intervale de învăţare din anul şcolar în curs (în acest caz, bursele se plătesc începând cu luna februarie, inclusiv pentru luna ianuarie, până la finalul anului şcolar).

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
burse,
an scolar,
acordare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.