Şcoală online: Elevii unei şcoli au făcut 14 ore online în loc de 32. Profesorii refuză să predea

Autor: Andreea Tobias Postat la 27 octombrie 2020 261 afişări

Un elev al Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de şcoală, a putut participa doar la 14 dintre ele, deoarece profesorii refuză să predea online, transmite Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa.

Şcoală online: Elevii unei şcoli au făcut 14 ore online în loc de 32. Profesorii refuză să predea

„În urmă cu câteva zile, un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud a analizat situaţia orelor online care ar trebui să se organizeze şi a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de şcoală, a putut participa doar la 14 dintre ele, din cauza faptului că profesorii refuză să predea în mediul online, cu toate că unitatea de învăţământ se află în scenariul hibrid”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Elevii consideră inacceptabilă atitudinea profesorilor care refuză predarea în mediul online.

„Astfel, aducem în vedere prevederile Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea atelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC nr. 5545/2020, dar şi a modificărilor aduse asupra fişei postului cadrului didactic, care menţionează că profesorii au în atribuţii asigurarea continuităţii procesului didactic prin intermediul tehnologiei şi al internetului”, conform sursei citate.

Conform elevilor, având în vedere că procesul educaţional se mute în online pentru a proteja sănătatea tuturor, este imperioasă implicarea profesorilor şi a elevilor în desfăşurarea orelor online astfel încât să nu se înregistreze lacune în învăţare, iar educaţia să poată continua în parametri optimi.

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa condamnă atitudinea cadrelor didactice care „refuză predarea în mediul online” şi cere conducerii Liceului Teoretic <Carmen Sylva> Eforie Sud şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa să ia măsuri astfel încât „derapajele de acest gen” să nu mai existe în sistemul educaţional.

„Astfel de atitudini superficiale, în care profesorii refuză cu vehemenţă predarea în mediul online şi privează accesul la educaţie a zeci de elevi, ar trebui atent monitorizate şi sancţionate de către direcţiune. Un profesor care nu vrea să transpună în spaţiul virtual conţinuturile pe care le-ar preda, în mod normal, la clasă, are două opţiuni: fie solicită concediu fără plată până la sfârşitul pandemiei, fie îşi dă demisia din învăţământ”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ore,
online,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.