Schiţe realizate de Leonardo da Vinci, descoperite cu tehnologia folosită pentru prinderea lui Osama bin Laden

Postat la 16 august 2019 60 afişări

O serie de schiţe aparţinând lui Leonardo da Vinci a fost descoperită sub culorile uneia dintre cele mai cunoscute picturi semnate de artist, ”Fecioara între stânci”, folosind tehnologia utilizată pentru prinderea lui bin Laden, arată The Guardian.

Schiţe realizate de Leonardo da Vinci, descoperite cu tehnologia folosită pentru prinderea lui Osama bin Laden

Tabloul ”Fecioara între stânci” va fi piesa centrală a unei expoziţii găzduite de National Gallery din Londra.

Specialiştii care au investigat lucrarea cu instrumente electronice performante au descoperit o ”compoziţie abandonată” sub cunoscuta imagine.

Cercetătorii au scos la lumină schiţa iniţială a tabloului, figurile îngerului şi a pruncului Iisus prezentând diferenţe semnificative faţă de forma finală a lucrării.

”Ambele personaje sunt plasate mai sus în schiţă, iar îngerul priveşte în jos spre pruncul Iisus şi îl ţine mult mai strâns în braţe”, se arată în comunicatul National Gallery.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.