Schimbări la permisele auto. Toate actele de care ai nevoie

Postat la 31 decembrie 2023 331 afişări

Schimbări la permisele auto. Toate actele de care ai nevoie

Anul 2024 vine cu facilităţi pentru cei care trebuie să îşi schimbe permisele auto. Ministerul de Interne pune la dispoziţia şoferilor programări online pentru obţinerea actului, precum şi lista cu toate documentele necesare.

Cum se face schimbarea permiselor auto

Schimbarea permisului auto implică două mari etape: obţinerea unei fişe medicale, document ce are scopul de a arăta că titularul este apt să conducă un vehicul pe drumurile publice, şi depunerea unor acte la DRPCIV.

În primă fază, posesorul unui permis auto expirat trebuie să se adreseze unui spital sau unei policlinici pentru a obţine fişa medicală. Aceste document atestă faptul că deţinătorul este apt, din punct de vedere medical şi psihologic, pentru a conduce vehiculul pe drumurile publice.

Există şi o listă a unităţilor medicale din întreaga ţară ce sunt autorizate în specialităţile medicale necesare obţinerii permisului de conducere, respectiv medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie şi ortopedie-traumatologie, listă care conţine peste 600 de spitale sau clinici (de stat sau particulare) şi care poate fi consultată aici.

Cititi mai multe pe www.medaiflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acte,
auto,
nevoie,
permise

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.