Scandalul fotografiilor nud ale vedetelor: FBI intensifică ancheta,după descoperirea unor noi imagini

Autor: Florin Badescu Postat la 23 septembrie 2014 128 afişări

Poliţia federală americană (FBI) a anunţat, luni, că îşi lărgeşte şi intensifică ancheta ce vizează furtul şi publicarea pe internet a fotografiilor nud ale unor vedete din showbiz, după apariţia online a unor noi imagini de acest tip, inclusiv cu starleta Kim Kardashian.

FBI a deschis o anchetă la începutul lunii septembrie, după apariţia pe internet a unui prim set de fotografii furate din conturile online ale unor vedete precum Jennifer Lawrence, Rihanna, Kate Upton şi Kirsten Dunst.

Sâmbătă, presa americană a raportat faptul că un nou set de fotografii nud ale unor celebrităţi au fost publicate pe internet, iar printre vedetele vizate de această dată se află starleta Kim Kardashian, actriţa Vanessa Hudgens şi portarul echipei naţionale feminine de fotbal a Statelor Unite Hope Solo.

Acele noi imagini au fost destul de repede retrase de pe internet, afirmă site-ul TMZ.com.

"Ancheta FBI despre aceste intruziuni presupuse în computerele (vedetelor, n.r.) continuă", a declarat Laura Aimiller, una dintre purtătoarele de cuvânt ale poliţiei federale.

"Nu pot să comentez despre punctele specifice referitoare la victimele presupuse, dar orice persoană care crede că a fost victima acestor încălcări ale drepturilor sale trebuie să ne contacteze, dacă nu a făcut deja acest lucru", a adăugat ea.

Piraţii informatici au difuzat o primă serie de imagini pe 1 septembrie, pe care le-au furat în urma unui atac cibernetic comis asupra conturilor iCloud ale mai multor vedete din showbiz.

Apple a anunţat că serverele sale iCloud nu au fost piratate şi că fotografiile au fost extrase în mod cert de piraţii cibernetici care au reuşit să descopere parolele vedetelor sau le-au înşelat pe acestea prin intermediul unor tehnici de "phishing".

Printre victimele acestei piraterii online se află nume mari din showbiz, precum Avril Lavigne, Hayden Panettiere, Hillary Duff şi Kaley Cuoco.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTOGRAFII,
NUDITATE,
FBI
/actualitate/scandalul-fotografiilor-nud-ale-vedetelor-fbi-intensifica-ancheta-dupa-descoperirea-unor-noi-imagini-13329373
13329373
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.