Satul din Transilvania, aproape de munte, dar în care zici că eşti în Delta Dunării: Oază de relaxare, mult stuf şi peşte delicios!

Postat la 22 noiembrie 2023 48 afişări

Satul din Transilvania, aproape de munte, dar în care zici că eşti în Delta Dunării: Oază de relaxare, mult stuf şi peşte delicios!

Stufărişurile de la Sic sunt o rezervaţie naturală de tip avifaunistic situată în satul Sic, pe Valea Fizeşului, alcătuită din stufărişuri, sărături, pajişti stepice, pajişti umede, mlaştini, iazuri, cu vegetaţie de stuf şi papură. Acestea formând un mozaic de ecosisteme ce susţine o biodiversitate deosebită. Este o rezervaţie naturală complexă ce cuprinde suprafeţe distincte: masivul de stuf de pe valea Sicului, habitatele de sărătură marginale, păşuni şi fânaţe.

Stufărişurile de la Sic adăpostesc şi asigură condiţii propice de existenţă pentru o mare diversitate de păsări migratoare de baltă, printre care: corcodelul mic, buhaiul de baltă, stârcul cenuşiu,lişiţa, egretele, etc.

Stufărişul compact de pe Valea Coastei şi Valea Sicului reprezintă masivul de stuf cu suprafaţa cea mai mare din România, după Delta Dunării.

Cititi mai multe pe www.apuseni.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
delta,
dunare,
munte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.