Satul din Ardeal care pare desprins din poveşti! Localitatea şi-a păstrat farmecul sublim, cu case vechi construite în stil baroc transilvănean

Postat la 11 iulie 2023 97 afişări

Biertan, în graiul local Ghiertan, este satul de reşedinţă al comunei cu acelaşi nume din judeţul Sibiu. Comuna Biertan este aşezată la sud de Târnava Mare, de-a lungul unui lanţ de dealuri având înălţimi cuprinse între 388 şi 750 m altitudine.

Localitatea şi-a păstrat farmecul, cu case vechi construite în stil baroc transilvănean, cu ziduri groase, fundaţii din piatră, faţade în culori pastel şi decoraţii cu motive viticole. Ansamblul arhitectural cu frumoasa cetate fortificată au determinat includerea comunei pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

În sezonul turistic, artizani şi apicultori din zonă îşi expun creaţiile si produsele spre vânzare, în piaţeta localităţii, în faţa intrării în cetate. Cu siguranţă este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania.

Legenda satului Biertan – închisoarea îndrăgostiţilor

Biertanul fascinează nu doar cu arhitectura, ci şi cu legendele despre comori bine ferecate şi închisoarea îndrăgostiţilor.

În vestul bisericii de la Biertan se află şi Turnul Primăriei. Aici, încă se pot vedea fragmente ale unor decoraţiuni care datează din secolul al XVI-lea. Bastionul închisorii, situat în partea estică, reprezintă locul unde erau închişi, pe o perioadă de o săptămână, cei care doreau să divorţeze. 

Cititi mai multe pe www.stiridecluj.ro/

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
case,
construire,
farmec

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.