Şapte români au fost condamnaţi la peste 19 ani de închisoare în Anglia pentru fraude

Autor: Andrei Ionascu Postat la 04 noiembrie 2017 324 afişări

Şapte români au primit pedepse cumulate de peste 19 ani de închisoare în Anglia pentru fraude şi spălare de bani, prejudiciul calculat fiind de peste un milion de lire sterline, a anunţat vineri poliţia din comitatul sud-vestic Somerset prin intermediul site-ului oficial.

Ancheta pentru fraudă a început în oraşul Bristol şi s-a dezvoltat la nivel naţional, după ce a fost descoperită o operaţiune amplă derulată de o grupare infracţională organizată.

La 8 aprilie, au fost arestate trei persoane - Vasile Durescu (28 de ani), Gabriel Anescu (26 de ani) şi Anca Feraru (28 de ani) - suspectate de conspiraţie pentru comiterea de fraude şi spălare a banilor. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost confiscate paşapoarte false, numerar şi alte dovezi financiare. Un autoturism Mercedes, în valoare de peste 30.000 de lire sterline, şi alte obiecte de mare valoare aparţinând lui Vasile Durescu au fost confiscate ca dovadă a spălării de bani.

După investigaţii suplimentare, au fost descoperite conturi bancare deschise la nivel naţional de către suspecţi, folosind identităţi false, conturi care au fost utilizate pentru a spăla banii proveniţi din fraude online. Gruparea infracţională organizată formată din cei şapte români au prejudiciat mai multe persoane cu peste un milion de lire sterline.

Pedepsele cu executare dictate de către instanţa engleză au fost: Vasile Durescu - cinci ani de închisoare, Gabriel Anescu - doi ani şi jumătate, Anca Feraru - 18 luni, Mihai-Marian Zamfir - doi ani şi şapte luni, Liviu Tevelei - doi ani şi opt luni, Ovidiu Florsescu - doi ani şi patru luni, Marius-Constantin Cebuc - doi ani şi şase luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANGLIA,
ROMÂNI,
ÎNCHISOARE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.