Sancţiuni totale de un miliard de lei vechi pentru 4 cluburi, în urma incidentelor provocate de fani

Autor: Marius Ţone Postat la 01 octombrie 2014 30 afişări

Comisia de Disciplină a FRF a acordat, în şedinţa sa de miercuri, sancţiuni totale de un miliard de lei vechi (100.000 de lei noi) cluburilor Petrolul Ploieşti, Steaua, Rapid şi CSMS Iaşi, în urma incidentelor provocate de suporterii proprii la partidele din cadrul etapei a IX-a a Ligii I.

Din totalul de 100.000 de lei, cea mai mare penalitate sportivă, 60.000 de lei, a primit-o clubul Petrolul Ploieşti. Motivul sancţiunii îl reprezintă atât introducerea şi aprinderea de obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, cât şi scandările xenofobe şi rasiste ale suporterilor la adresa maghiarilor şi Ungariei.

"În baza art. 82, raportat la art. 83.2., lit.c şi d, coroborat cu art. 54, pct.2 şi cu aplicare art.45 din RD se sancţionează clubul FC Petrolul Ploieşti cu o penalitate sportivă de 60.000 lei", se menţionează în soluţia Comisiei de Disciplină publicată, miercuri, pe site-ul oficial al LPF.

La partida din deplasare cu FC Viitorul, câştigată cu scorul de 3-1 de echipa Petrolul, fanii ploieşteni au aruncat petarde şi fumigene şi au scandat trivialităţi la adresa maghiarilor şi Ungariei.

Pentru introducerea şi aprinderea de materiale explozive, incendiare şi fumigene de către suporteri la partidele cu Astra Giurgiu, respectiv Dinamo, Comisia de Disciplină a mai sancţionat cluburile Steaua şi Rapid cu câte 15.000 de lei penalitate sportivă.

Tot pentru acelaşi tip de incidente ale fanilor proprii, CSMS Iaşi a primit o penalitate sportivă de 10.000 lei, în urma partidei cu Concordia Chiajna.

Comisia de Disciplină a FRF a considerat minime incidentele de la derbiul CFR Cluj - Universitatea Cluj şi a sanctionat clubul oaspete cu avertisment.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
DISCIPLINĂ,
SANCŢIUNI
/actualitate/sanctiuni-totale-de-un-miliard-de-lei-vechi-pentru-4-cluburi-in-urma-incidentelor-provocate-de-fani-13359646
13359646
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.