Samsung Electronics a pierdut poziţia de lider în China şi India, în favoarea unor companii locale

Postat la 05 august 2014 51 afişări

Samsung Electronics, lider pe piaţa mondială a telefoanelor mobile, a pierdut această poziţie în China şi india, în favoarea unor producători locali de dispozitive mai ieftine.

Samsung Electronics a pierdut poziţia de lider în China şi India, în favoarea unor companii locale

 Xiaomi Corp. a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri în China, în trimestrul al doilea, în timp ce Micromax Informatics a realizat cele mai mari vânzări pe piaţa telefoanelor mobile din India, potrivit datelor publicate în această săptămână de companiile de cercetare a pieţei, transmite Bloomberg.

În ambele cazuri, Samsung a coborât pe poziţia a doua.

Profitul şi vânzările Samsung sunt în scădere, cumpărătorii preferând, în locul smartphone-urilor Galaxy, aparatele mai ieftine furnizate de producători locali.

Xiaomi menţine preţurile la un nivel scăzut prin vânzări prin intermediul site-ului propriu, în timp ce Micromax oferă modele cu o durată mai lungă de viaţă a bateriei şi capacitate dual-SIM, pe o piaţă unde operatorii nu subvenţionează telefoanele.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/samsung-electronics-a-pierdut-pozitia-de-lider-in-china-si-india-in-favoarea-unor-companii-locale-13038315
13038315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.