Rusia va suplimenta forţele militare la frontierele vestice, pe fondul tensiunilor cu NATO

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 09 august 2023 29 afişări

Rusia va suplimenta forţele militare la frontierele vestice, pe fondul tensiunilor cu NATO

Rusia intenţionează să suplimenteze forţele militare la frontierele vestice, în contextul în care Alianţa Nord-Atlantică se extinde şi a mobilizat masiv trupe, afirmă ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pe fondul tensiunilor extreme generate de invazia rusă în Ucraina.

Serghei Şoigu a notat, cu ocazia unei reuniuni organizate de Ministerul rus al Apărării, că Polonia suplimentează constant trupele la frontiera cu Belarus. "Sunt riscuri asociate militarizării Poloniei, care a devenit principalul instrument al politicii antiruse a Statelor Unite ale Americii", a acuzat Serghei Şoigu, citat de agenţia Interfax, denunţând şi un plan al Poloniei de a crea grupuri de luptă împreună cu Ucraina.

Polonia a anunţat, miercuri, trimiterea a încă 2.000 de militari la frontiera cu Belarus, după ce luni mobilizase 1.000, iar anterior câteva sute, din cauza riscurilor generate de Grupul paramilitar rus Wagner, conform site-ului Tagesschau.de.

În afară de Polonia, ministrul rus al Apărării a semnalat că NATO vrea să mobilizeze trupe suplimentare şi echipamente şi în Finlanda. "Este probabil ca pe teritoriul Finlandei să fie mobilizate trupe şi sisteme de atac ale NATO care să poată lansa atacuri cu rază lungă de acţiune pe teritoriul Rusiei. De asemenea, viitoarea admitere a Suediei în NATO este un factor destabilizator", a subliniat Serghei Şoigu.

"Occidentul colectiv poartă un război prin intermediari împotriva Rusiei", a acuzat Serghei Şoigu, citat de agenţia Reuters, amintind de "asistenţa fără precedent" acordată de statele din NATO şi din Uniunea Europeană Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
nato,
fond,
frontiere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.