Rusia probabil va livra Iranului sisteme de rachetă S-300, în pofida opoziţiei Occidentului - surse

Autor: Mihai Draghici Postat la 20 ianuarie 2015 94 afişări

Rusia probabil va livra Iranului sisteme de rachetă de tip S-300, în cadrul contractului care fusese blocat în anul 2010 pe fondul presiunilor Occidentului, afirmă surse ruse şi iraniene citate de agenţia semioficială FARS.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, efectuează o vizită la Teheran, unde a semnat un acord cu omologul său iranian, Hossein Dehqan, privind intensificarea cooperării în domeniul militar.

Potrivit FARS, primul pas spre intensificarea cooperării bilaterale va fi livrarea sistemelor de rachetă S-300.

Surse citate de agenţia rusă RIA au confirmat că sunt în curs discuţii în acest sens.

"A fost făcut un pas în direcţia cooperării pe plan economic şi în domeniul tehnologiei militare, cel puţin în privinţa sistemelor defensive de tip S-300 şi S-400. Probabil le vom livra", a declarat generalul rus Leonid Ivaşov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
IRAN,
/actualitate/rusia-probabil-va-livra-iranului-sisteme-de-racheta-s-300-in-pofida-opozitiei-occidentului-surse-13776732
13776732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.