Rusia acuză Statele Unite că încearcă să înarmeze opoziţia din Venezuela

Postat la 23 februarie 2019 86 afişări

Ministerul de Externe rus a acuzat Statele Unite că planifică înarmarea opoziţiei din Venezuela şi susţine că Administraţia de la Washington trimite forţe armate şi echipament militar în vecinătatea ţării sud-americane, relatează Reuters.

Rusia acuză Statele Unite că încearcă să înarmeze opoziţia din Venezuela

Conform acuzaţiilor Rusiei, Statele Unite lucrează cu aliaţi din NATO pentru realizarea acestui plan şi este luată în calcul achiziţionarea armelor dintr-o ţară din Europa de est.

„Avem informaţii ca Statele Unite şi aliaţii din NATO iau în considerare posibilitatea achiziţionării armamentului dintr-o ţară est-europeană, pentru a le trimite opoziţiei din Venezuela. Pachetul va include arme automate, lansatoare de grenade, lansatoare portabile de rachete şi muniţie pentru arme uşoare şi sisteme de artilerie. Deci la asta se referă când vorbesc despre ajutor umanitar”, a declarat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, citată de agenţia de presă Tass.

Maria Zakharova a transmis că ajutorul umanitar trimis de Statele Unite pentru Venezuela ar putea provoca altercaţii, care ar crea pretextul perfect pentru înlăturarea preşedintelui Nicolas Maduro de la putere.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venezuela,
statele unite,
acuzatii,
opozitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.