Rusia a testat o rachetă cu potenţial nuclear ce poate contracara sistemele antibalistice NATO

Postat la 19 octombrie 2017 339 afişări

Armata rusă a testat o nouă rachetă destinată sistemului Iskander care poate transporta încărcătură nucleară, în cadrul planului de consolidare a apărării Rusiei şi de contracarare a sistemelor antirachetă construite de Alianţa Nord-Atlantică, relatează site-ul agenţiei Tass.

Rusia a testat o rachetă cu potenţial nuclear ce poate contracara sistemele antibalistice NATO

Testul balistic a avut loc miercuri, racheta Iskander fiind lansată din Poligonul Kapustin Iar, situat în regiunea Astrahan, în sud-vestul Rusiei, a anunţat comandantul unităţii militare, Oleg Kislov, citat de site-ul agenţiei Tass. Sistemele Iskander au raze de acţiune de 500 de kilometri.

"Vreau să subliniez că aceste tipuri de rachete nu reprezintă încălcări ale Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), deoarece nu au raze de acţiune mai mari de 500 de kilometri", a argumentat Viktor Bondarev, membru al Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului Rusiei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.