Europenii irosesc peste 4 kg de alimente lunar

Autor: Florin Casota Postat la 19 octombrie 2017 53 afişări

Un studiu la nivel european realizat de Grundig , care analizează atitudinea consumatorilor faţă de risipa de alimente, confirmă că aproape o treime dintre europeni irosesc în medie peste 4 kg de alimente pe lună. Consumatorii invocă lipsa timpului şi stilul de viaţă agitat. Totuşi, acelaşi studiu relevă faptul că 90% dintre aceştia se arată preocupaţi de cantitatea de hrană pe care o irosesc.

Europenii irosesc peste 4 kg de alimente lunar

Consumatorii care au copii au un motiv suplimentar pentru limitarea risipei de alimente: 84% au declarat că este foarte important să transmită copiilor importanţa unui stil de viaţă sustenabil (81%), să devină responsabili cu banii (63%) şi să protejeze mediul înconjurător (55%).

Conform datelor ONU, în fiecare zi producem suficient pentru a hrăni 12 miliarde de oameni şi, totuşi, o treime dintre alimente este risipită. Aproape 1 miliard de oameni suferă de subnutriţie, în timp ce 30 - 50% din cantitatea totală de alimente aruncate provine chiar din bucătăriile noastre.

„Trebuie să ne schimbăm modul de gândire, să ne asumăm responsabilităţi. Este important să reamintim lumii că hrana este o resursă limitată, de aceea ar trebui să acordăm o deosebită atenţie la ceea ce punem în coşul de gunoi.", a declarat Hakan Bulgurlu, CEO-ul Arcelik, din care face parte şi Grunding.

Punând conceptul  de „acasă” în centrul filosofiei sale, Grundig vine în sprijinul consumatorilor cu o serie de sfaturi care să îi ajute să optimizeze consumul de alimente şi să reducă cantitatea de mâncare irosită.

• Europenii au declarat că alimentele cel mai frecvent irosite sunt fructele (51%) şi legumele (52%).

• Alte alimente des irosite sunt pâinea (38%) şi produsele lactate (17%). Dulciurile se situează la polul opus, fiind cel mai puţin rispite (doar 3%).

• Conform studiului, europenii aleg dacă aruncă sau nu un aliment bazându-se pe aspect (57%), în timp ce în numai 16% dintre cazuri motivul invocat este termenul de valabilitate.

• 61% dintre europeni încearcă să consume alimentele în apropierea datei de expirare.

• 36% din europeni cred că irosesc prea multe alimente, dar numai 56% dintre aceştia sunt îngrijoraţi de cantitatea pe care o risipesc.

• 84% dintre europeni sunt de acord că este important să le transmitem copiilor importanţa unui stil de viaţă sustenabil, cu accent pe nevoia reducerii la minimum a risipei de alimente.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.