Rusia a instalat sistemul antiaerian S-400 în Siria, la 50 de kilometri de frontiera cu Turcia

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 27 noiembrie 2015 71 afişări

Armata rusă a mobilizat sistemul antiaerian S-400 la o bază militară în Siria, potrivit RIA Novosti, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică.

Moscova anunţa că va mobiliza acest sistem avansat de rachete de tip sol-aer după ce Turcia a doborât marţi, pe 24 noiembrie, un avion de război rusesc la frontiera cu Siria.

Sistemul S-400 a fost instalat în provincia siriană Latakia, la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Turcia. El este capabil să lovească cu precizie ţinte situate pe o rază de până 400 de kilometri.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Moscova a avertizat joi că mobilizarea sistemului S-400 "va complica şi mai mult o situaţie şi aşa complicată în spaţiul aerian al Siriei".

William Stevens a subliniat pentru Interfax că sistemul S-400 "nu face nimic în plus în lupta împotriva Statului Islamic (SI), având în vedere că ei (jihadiştii) nu au forţe aeriene".

Stevens a adăugat că Washingtonul aşteaptă ca Rusia să respecte memorandumul bilateral cu privire la siguranţa zborurilor în zona de operaţiuni militare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
S-400,
SIRIA
/actualitate/rusia-a-instalat-sistemul-antiaerian-s-400-in-siria-la-50-de-kilometri-de-frontiera-cu-turcia-14901471
14901471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.