Rus: Geoană - un băiat inteligent, privind caracterul, însă are multe lucruri ce trebuie corectate

Autor: Dana Pasca, Vasile Magradean Postat la 26 ianuarie 2015 46 afişări

Vicepreşedintele PSD Ioan Rus a recunoscut, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că a avut un semn de îndoială faţă de excluderile lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie din partid, susţinând că Geoană este "un băiat inteligent", dar în privinţa caracterului "are multe lucruri care trebuie corectate".

Ioan Rus a declarat că a participat la şedinţa Comitetului Executiv în care s-au analizat rezultatele alegerilor prezidenţiale şi în care s-a decis excluderea lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, iar poziţiile celor doi au creat "prăpastia" între ei şi ceilalţi membri ai CExN, care a dus la sancţiune.

"Dorinţa ca Victor Ponta să continue în calitate de preşedinte al PSD, şi Dragnea, şi toată echipa de conducere, a fost a tuturor, exprimată public acolo şi de Marian Vanghelie, şi de Mircea Geoană. Şi Geoană a propus ca Victor Ponta să rămână mai departe. La partea în care s-a analizat cât s-a implicat fiecare, ce poziţii au avut, au apărut voci critice la adresa unora dintre noi, la adresa lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Alte poziţii ale lor, exprimate atunci, printre care - eu şi voi - sau - noi şi voi - au creat încet-încet prăpastia între ei şi ceilalţi membri ai CEx, care a dus la sancţiune, decisă cu unanimitate. Votul final a avut două abţineri, vizavi de excludere", a spus Rus.

El a recunoscut că a avut "un semn de îndoială" legat de excluderi, dar a constatat, după poziţiile publice ulterioare ale lui Geoană şi Vanghelie, că decizia luată a fost bună.

"Mircea Geoană este, fără îndoială, un băiat inteligent, în ceea ce priveşte caracterul, însă, are multe lucruri care trebuie corectate. Ceea ce face în acest moment mie îmi demonstrează că nu pot fi corectate", a susţinut Ion Rus.

Referindu-se la Marian Vanghelie şi Radu Mazăre, vicepreşedintele PSD a spus că aceştia "sunt pitoreşti în interiorul PSD şi acceptaţi ca atare", considerând însă că nici ei, nici Mircea Geoană nu vor avea nicio şansă să coaguleze în jurul lor "o mişcare social-democrată nouă, care să rupă".

Întrebat dacă nu există riscul scindării PSD în urma înfiinţării unor noi formaţiuni de către Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, pe de-o parte, şi de către Sebastian Ghiţă, pe de altă parte, Rus a răspuns negativ.

"Nu. Geoană şi Vanghelie nu cred că au vreo şansă, asta este clar, iar Ghiţă se referă la o altă construcţie, cu oameni noi", a menţionat Ioan Rus.

Interviul integral cu Ioan Rus va fi difuzat la ora 10.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUS,
GEOANĂ,
/actualitate/rus-geoana-un-baiat-inteligent-privind-caracterul-insa-are-multe-lucruri-ce-trebuie-corectate-13785702
13785702
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.