Romaşcanu:Cineva vrea să destabilizeze Guvernul.Protestăm împotriva UE pe tractoare luate cu bani UE

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 ianuarie 2024 37 afişări

​Cineva doreşte foarte tare să destabilizeze Guvernul, declară la RFI liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, care comentează protestele fermierilor şi transportatorilor şi tentativa unor politicieni de a confisca protestele. El spune că Dănuţ Andruş „e o dezamăgire”.

Romaşcanu:Cineva vrea să destabilizeze Guvernul.Protestăm împotriva UE pe tractoare luate cu bani UE

Întrebat de ce crede că unii fermieri şi transportatori continuă protestul, iar alţii nu, Lucian Romaşcanu a răspuns: ”Asta ar trebui să-i întrebăm pe ei”.

„Din punctul de vedere al Guvernului, pe care l-am văzut comunicat în zilele precedente, s-a ajuns la un acord. Mă rog, fireşte că sunt lucruri care sunt în derulare, nu pot fi întâmplate imediat, lucru care ar trebui să ducă la o liniştire a situaţiei, pentru că ce a fost cu adevărat important şi pertinent în solicitările dumnealor a fost tratat cu maximă seriozitate şi a fost rezolvat”, adaugă social-democratul.

„Cu certitudine, sunt şi oameni care vor să profite politic de pe urma unui asemenea protest legitim şi lucrurile pot duce în această direcţie. Dacă se termină prea repede, poate că interesul politic al unora dintre liderii celor din stradă nu reuşeşte să fie atins şi atunci caută o prelungire pentru o expunere mai substanţială. Eu cred că totuşi s-a ajuns la un acord corespunzător”, apreciază Lucian Romaşcanu.

De asemenea, liderul senatorilor PSD spune despre Dănuţ Andruş, fost membru PSD, că este „o dezamăgire”.

Senatorul PSD spune că ”cineva doreşte foarte tare să destabilizeze Guvernul, în plus, să destabilizeze mai mult în această ţară şi vedem că nu suntem într-un moment simplu al istoriei, toată lumea e foarte atentă la mesajele care vin, la acest soft power foarte bine finanţat din est, care se bazează şi pe oameni de bună credinţă, dar şi pe oameni direct cumpăraţi. Nu putem să destabilizăm o ţară într-un moment de o asemenea complexitate”.

Parlamentarul social-democrat precizează că se referă la Diana Şoşoacă şi George Simion.

Lucian Romaşcanu spune că ”există proteste pe tractoare scumpe, de sute de mii de euro şi bineînţeles că a fost nevoie de aceste investiţii, dar acele tractoare sunt luate, unele dintre ele, pe bani europeni. Noi protestăm pe un tractor luat pe bani europeni împotriva Uniunii Europene şi ieşirii României de acolo şi suveranismului”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romaşcanu,
proteste,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.