România VOTEAZĂ. Ziua alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului pe justiţie. Tot ce trebuie să ştii despre VOTUL de duminică, 26 mai

Postat la 26 mai 2019 40 afişări

Alegeri europarlamentare 2019. Secţiile de votare din România s-au deschis duminică la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00.

Secţiile de votare din România se deschid duminică, la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00. Pentru cei 18.9 milioane de alegători au fost organizate 18.730 de secţii de votare în ţară şi 441 de secţii de votare peste hotare.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis că numărul total de alegători cu drept de vot este de 18.968.840 de persoane, din care un număr de 700.843 de români cu drept de vot au domiciliul sau reşedinţa în străinătate, fiind posesori de paşaport CRDS.

Totodată, pentru românii din Diaspora, Ministerul de Externe a organizat un număr de 441 de secţii de votare, precizând că numărul secţiilor este unul record comparativ cu scrutinele de la europenele din 2007, 2009 şi 2014 când au fost organizate 190 de secţii.

Alegeri europarlamentare 2019. Referendum pe justiţie. Votanţii trebuie să ştie că:

- Votarea începe la ora 7.00 şi se termină la 21.00.

- Veţi prezenta actul de identitate operatorului de calculator al secţiei de votare.

- După scanarea actului de identitatea şi validarea alegătorului, acesta se va deplasa înspre membrii biroului electoral. Dacă nu se încadrează în condiţiile legale, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare ia o decizie în acest sens.

- Aveţi opţiunea de a vota doar la europarlamentare sau doar la referendum. Dacă nu doriţi să votaţi la referendum, membrii biroului electoral al secţiei de votare vor trage o linie în dreptul spaţiului pentru semnătură pentru referendum de pe listele permanente şi viceversa la alegerile europarlamentare .

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VOTARE,
UE,
REFERENDUM

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.