România îşi ia adio de la Schengen, chiar dacă avem susţinere. Nici Bulgaria nu stă mai bine: „Suntem victimele unei dezbateri politice interne preelectorale”

Postat la 19 septembrie 2023 202 afişări

România îşi ia adio de la Schengen, chiar dacă avem susţinere. Nici Bulgaria nu stă mai bine: „Suntem victimele unei dezbateri politice interne preelectorale”

Subiectul Schengen, care a reapărut în discuţie după refuzul Austriei şi Olandei privind aderarea României şi Bulgariei la cel mai mare spaţiu de liberă trecere din lume, este folosit în prezent în campaniile preelectorale din Europa.

Astfel, atât refuzul de aderare a celor două ţări care au ales să meargă împreună pe acest drum, cât şi susţinerea acestora, face parte din programa fiecărui om politic din ţara noastră şi din Uniunea Europeană. Un lucru este sigur, în contextul problemei migranţilor din vestul Europei şansele ca ţara noastră şi vecina de peste Dunăre să adere anul acesta la Schengen sunt aproape nule, cu toate intervenţiile făcute de premierul Marcel Ciolacu şi de alţi europarlamentari români printre care Rareş Bogdan, Eugen Tomac sau Robert Sighiartău.

Totuşi, acest subiect continuă să acapareze de multe ori atenţia publică, cu toate că până nu vor trece alegerile europarlamentare de anul viitor niciuna dintre cele două ţări care tot aşteaptă acest moment nu au vreo şansă de aderare în contextul în care Austria a anunţat clar că nu îşi va schimba decizia, chiar dacă problema de fond nu se referă implicit la ţara noastră ci la modul defectuos în care Schengen funcţionează în acest moment la nivel european.

România are susţinere pentru aderarea la Schengen, dar degeaba

Recent, Patrick Molinoz, Preşedintele Comisiei pentru cetăţenie, guvernanţă, afaceri externe şi instituţionale (CIVEX) a Comitetului European al Regiunilor, bate cu pumnul în masă pentru primirea României în spaţiul intracomunitar.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
dezbateri,
politica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.