România are patru echipe înscrise în Campionatul Mondial de Robotică

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 27 aprilie 2017 109 afişări

Patru echipe de elevi reprezintă, în aceste zile, România la Campionatul Mondial de Robotică din SUA desfăşurat în Houston şi Saint Louis.

România are patru echipe înscrise în Campionatul Mondial de Robotică

Echipa Autovortex România, cu un palmares bogat de premii în competiţii naţionale şi internaţionale de robotică, s-a calificat în semifinale la etapa din Houston a Campionatului Mondial de Robotică iar membri acesteia vor participa în continuare la etapa din Saint Louis, ce se va desfăşura între 26-29 aprilie.

Autovortex va reprezenta România în campionatul din Saint Louis alături de echipele care au câştigat BRD FIRST Tech Challenge Romania în luna martie.  

Echipa Dark Angels de la Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja” din Bucureşti a castigat cu robotul ei  meciurile din BRD FIRST Tech Challenge Romania.

Echipele Impulsive de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, şi Soft Hoarders de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova au primit, în martie, The Inspire Award – premiul oferit de juriu echipelor care au avut rezultate excelente în toate categoriile de jurizare şi au fost apreciate ca fiind modele de echipe FIRST Tech Challenge atât pe teren cât şi în afara lui. Ei au construit roboţi compacţi si inovativi si au colaborat excelent cu alte echipe.

„Este pentru prima dată când România participa cu patru echipe la finala mondială de robotică pentru licee FTC din SUA. Sunt tare mândră de copiii inteligenţi şi pasionaţi de tehnologie şi sunt foarte fericită că încurajăm inovaţia şi investim în educaţie. Sunt cu sufletul alături de ei şi le ţin pumnii pentru finala care începe azi şi se încheie sâmbătă. Succes!" a declarat Dana Războiu, preşedintele asociaţiei Naţie prin Educaţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.