România acordă acces ţărilor UE şi Elveţiei la date privind vehiculele şi proprietarii acestora

Autor: Alexandru Moise Postat la 19 august 2015 98 afişări

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (DRPCIV) va acorda acces automat la datele privind vehiculele, proprietarii sau deţinătorii vehiculelor pentru autorităţile competente din statele membre ale UE, ale Confederaţiei Elveţiene sau dintr-un stat terţ care are acord cu UE.

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă prin care se stabileşte că DRPCIV, în calitate de punct naţional de contact pentru Directiva UE 2015/413, va acorda acces automat la datele privind vehiculele, proprietarii sau deţinătorii vehiculelor pentru autorităţile competente din statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spaţiului Economic European, din Confederaţia Elveţiană sau dintr-un stat terţ care are încheiat un acord în acest sens cu Uniunea Europeană.

Totodată, DRPCIV va avea acces, reciproc, la datele din sistemul de evidenţă aparţinând acestor state.

"Acest sistem transfrontalier de schimb de informaţii va contribui la îmbunătăţirea siguranţei rutiere pe teritoriul României şi la aplicarea unui tratament nediscriminatoriu în ceea ce priveşte persoanele nerezidente care comit încălcări ale normelor rutiere. Cel mai important impact social preconizat este diminuarea numărului de victime ale accidentelor rutiere, reducerea numărului de persoane decedate în accidentele rutiere şi scăderea numărului de accidente cu consecinţe grave", se arată într-un comunicat de presă emis de Biroul de presă al Executivului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
DRPCIV,
/actualitate/romania-acorda-acces-tarilor-ue-si-elvetiei-la-date-privind-vehiculele-si-proprietarii-acestora-14680988
14680988
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.