România a înaintat aliaţilor propunerea de a deveni centru de pregătire de F-16

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 iulie 2023 15 afişări

România a înaintat aliaţilor propunerea de a deveni centru de pregătire de F-16

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România a înaintat deja o propunere aliaţilor din NATO pentru a deveni centru de pregătire pentru avioane de luptă F-16. El nu a dezvăluit, din motive de securitate, ce bază va fi responsabilă pentru acest centru.

Este important să vedem că nu doar armamnentul rezolvă situaţia, ci şi pregătirea militarilor, antrenamentele speciale şi în acest cadru putem să menţionăm proiectul nostru înaintat mai multor aliaţi de a avea o bază de pregătire în România pentru piloţii pe F-16. Există planuri pentru această bază, există aliaţi interesaţi şi sunt destul de încrezător că lucrurile vor continua”, spune Klaus Iohannis.

El nu a dezvăluit, din motive de securitate, ce bază va fi responsabilă pentru acest centru.

„Nu suntem încă pregătiţi să spunem unde va fi această bază, cred că vă daţi seama din ce motive, dar este un proiect bun şi pentru România, şi pentru naţiunile din regiune care vor avea astfel posibilitatea să îşi pregătească piloţii”, încheie Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
centru,
f16

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.