Roger Federer a rescris istoria tenisului mondial, revenind pe prima poziţie a clasamentului ATP

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 februarie 2018 4124 afişări

Prin accederea în semifinalele turneului de la Rotterdam, Federer a doborât aseară trei recorduri: a devenit cel mai vârstnic jucător aflat pe prima poziţie mondială, jucătorul cu cea mai mare perioadă între prima şi cea mai recentă clasare pe primul loc (14 ani) şi jucătorul cu cea mai lungă perioadă între două clasări pe prima poziţie (noiembrie 2012 - februarie 2018).

Roger Federer a rescris istoria tenisului mondial, revenind pe prima poziţie a clasamentului ATP

Elveţianul l-a învins aseară în cadrul turneului ATP 500 de la Rotterdam pe olandezul Robin Haase, scor 4-6, 6-1, 6-1 într-o oră şi 20 de minute, depăşindu-l astfel ca număr de puncte de Rafael Nadal.

Roger Federer şi-a apărat la finalul lunii ianuarie titlul la Australian Open, devenind primul jucător din istorie care câştigă 20 de titluri de Mare Şlem în Era Open. Apoi, elveţianul a decis să revină mai devreme în circuit, la turneul ATP 500 de la Rotterdam, pentru a-şi depăşi eternul rival - Rafael Nadal - în clasamentul ATP şi a face rocada în tenisul mondial.

Federer trebuie să îl învingă vineri seară pe olandezul Robin Haase (42 ATP), pentru a reveni pe prima poziţie ATP începând de luni - după o pauză de cinci ani şi 106 zile. Elveţianul a câştigat fără emoţii precedentele două meciuri directe cu Haase. În primul tur de la Rotterdam, Federer l-a măcelărit pe belgianul Bemelmans (locul 116 ATP), în 47 de minute, apoi a înregistrat a 13-a victorie a carierei, din 13 partide, împotriva lui Philipp Kohlschreiber.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROGER FEDERER,
DARREN CAHILL,
TENIS

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.