Rezultate surpriză in Israel la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze de vaccin

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 26 ianuarie 2021 53930 afişări

Rezultate surpriză in Israel la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze de vaccin

Prima analiză a pacienţilor care au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului indică faptul că dozele produse de Pfizer şi BioNTech sunt cel puţin la fel de eficiente ca în timpul testelor clinice, scrie publicaţia The Times of Israel.

Serviciile medicale din Maccabi au dezvăluit recent că au fost infectaţi cu virusului SARS-CoV-2 doar 0,015% dintre oamenii care au primit a două doză a vaccinului, adică 20 din 128.000 de israelieni.

„Rezultatele sunt extrem de bune şi, dacă vor continua în acest ritm, am putea ajunge în situaţia în care să spunem că vaccinul Pfizer este chiar mai eficient decât credeam în mod iniţial”, spune Anat Ekka Zohar, analistul din spatele studiului realizat în Maccabi.

Totuşi, principalul imunolog din Israel, Cyrille Cohen, crede că rata săptămânală de infectare ar fi de 0,65% şi, „deşi rezultatele sunt impresionante, trebuie să spunem că nu avem un grup direct de control sau date demografice şi geografice despre oamenii vaccinaţi”.

Ekka Zohar a mai notat că dintre cei 20 de oameni care au fost infectaţi, niciunul nu a avut febră de peste 38,5 grade celsius, indicând că vaccinul ar putea elimina simptomele grave chiar dacă nivelul de eficienţă nu se ridică la nivelul aşteptărilor. Totuşi, este imposibil de ştiut cum ar fi arătat simptomele dacă oamenii nu ar fi fost vaccinaţi.

Israelul şi-a vaccinat până acum 42,95% din populaţie, administrând 3.884.418 doze, conform datelor colectate de Bloomberg. Bilanţul infecţiilor ajunge în prezent la 606.365, iar aproape 4.500 de israelieni au murit din cauza coronavirusului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.