Revolut atacă piata depozitelor bancare şi lansează conturi de economii cu o dobândă brută anuală de 2,50%-4,25%

Autor: Roxana Rosu Postat la 26 februarie 2024 54 afişări

Revolut atacă piata depozitelor bancare şi lansează conturi de economii cu o dobândă brută anuală de 2,50%-4,25%

Revolut intră pe piata depozitelor bancare din România şi lansează conturi de economii în lei la care dobânda brută anuală poate ajunge la 4,25%, acesta fiind primul produs de economisire conceput în întregime de Revolut Bank UAB, bancă licentiată în Lituania.

Depozitele în lei deţinute la Revolut Bank UAB sunt garantate prin Schema de Garantare a Depozitelor. În conformitate cu legislaţia fiscală lituaniană, dobânda este impozitată cu 15%.

Dobânda oferită diferă în functie de tipul de plan deţinut de client: Standard 2,50% pe an, Plus 2,50% pe an, Premium 3%, Metal 3,75% şi Ultra 4,25% pe an.

Pentru a depune fonduri şi a primi dobânda aferentă, clienţii trebuie să actualizeze aplicaţia la cea mai recentă versiune, apoi, din Conturi, să selecteze opţiunea Adaugă cont nou / Economii de unde vor putea deschide un cont în lei purtător de dobândă.

“Revolut Bank UAB continuă să îşi diversifice oferta de produse pentru clienţii din România, ca un adevărat cont bancar principal. Dacă până acum clienţii îşi ţineau economiile în aplicaţia Revolut în conturi care nu aduceau dobândă, de acum înainte ei vor putea beneficia de dobânzi de până la 4,25% pe an, pentru economiile în lei deţinute în conturile de economii din aplicaţie. Clienţii vor obţine astfel şi mai mult de la fondurile lor, vor putea adăuga imediat bani în conturile de economii sau vor putea retrage fonduri oricând doresc, în timp ce dobânda fixă acordată se va acumula în fiecare zi”, a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB sucursala România.

Potrivit unui studiu realizat de Dynata pentru Revolut, unul din cinci români nu a pus deloc bani deoparte în 2023, iar 27% au economisit sub 250 de lei pe lună, 26% între 250 şi 500 de lei lunar, 13% între 500 şi 1.000 de lei lunar, iar 7% între 1.000 şi 2.500 de lei. Doar 4% dintre participanţii la studiu au declarat că pun deoparte peste 2.500 de lei în fiecare lună.

În privinţa instrumentelor preferate pentru a face economii, depozitele la termen sunt primele menţionate de respondenţii români - 35% dintre aceştia ar opta pentru depozite de economii la 3, 6, 12 luni. A doua opţiune preferată de români este reprezentată de conturile de economii cu dobândă acumulată lunar (29%) şi a treia obligaţiunile de stat (25%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economii,
dobanda,
conturi,
lituania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.