Revoltă în Franţa. Patru persoane rănite după ce o clădire a luat foc

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 iunie 2023 57 afişări

Revoltă în Franţa. Patru persoane rănite după ce o clădire a luat foc

Un incendiu produs într-o clădire din Villeurbanne, Franţa, s-a soldat cu patru persoane rănite şi 35 mutate. Pompierii bănuiesc că incendiul a fost provocat de lansarea de tiruri de mortier cu artificii, în timpul protestelor. 

Incendiul s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, provocat probabil de lansarea de tiruri de mortier cu artificii, în timpul protestelor.

Blocul este situat în cartierul Ferrandière-Maisons Neuves, în sudul oraşului Villeurbanne, în apropiere de Lyon.

"Se bănuieşte că incendiul a fost provocat de tiruri de mortier cu artificii", au declarat pompierii pentru AFP, în timp ce, potrivit unei surse, tiruri similare au fost trase în cursul nopţii asupra poliţiei din Villeurbanne şi din alte localităţi, ca reacţie la moartea tânărului Nahel la Nanterre, ucis de un poliţist.

"Câteva apartamente" au fost distruse de incendiu, iar 35 de persoane au fost evacuate şi mutate, potrivit pompierilor.

De asemenea, patru persoane au fost spitalizate, suferind o uşoară intoxicaţie.

În total, 64 de pompieri au fost mobilizaţi până la încheierea operaţiunii "la ora 04:16".

Potrivit informaţiilor raportate pompierilor la faţa locului, clădirea a fost vizată de tineri de pe stradă, după "schimburi" cu locuitorii. Apoi s-a tras un foc de armă asupra substanţelor inflamabile de pe balcon, provocând incendiul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franţa,
revoltă,
incendiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.