Revista presei economice din Romania

Postat la 08 iulie 2010 60 afişări

Dezicerea presedintelui Traian Basescu de solutia majorarii TVA, posibilitatea introducerii unei taxe de autostrada incepand cu 2011 si iesirea din recesiune a industriei se regasesc in toate ziarele de astazi. In plus: cat mai costa sa fii student in Romania, ce s-ar intampla daca euro ar disparea si care este cel mai mare proiect imobiliar din tara.

Fara moneda unica, UE s-ar prabusi in recesiune, scrie Gandul, citand un studiu ING Bank potrivit caruia ruperea Uniunii Monetare Europene ar duce la la scaderi economice anuale de 9%, deprecierea monedelor nationale cu peste 50% si inflatii cu doua cifre in Spania si Portugalia. Cotidianul mai scrie ca reducerea cotei unice la 10% ar fi luata in calcul de catre Guvern, potrivit lui Adriean Videanu, in timp ce premierul Emil Boc neaga o astfel de ipoteza.

Cat mai costa sa fii student in 2010? Minim 3,700 de lei, dupa calculele realizate de Evenimentul Zilei, dar asta daca proaspatul student sta la camin sau cu mai multi colegi si daca nu plateste taxe la facultate; altfel, costurile pot creste si la peste 15.000 de lei pe an. Cotidianul mai expune si posibilitatile celor ce nu isi mai pot plati ratele la banci si realizeaza o radiografie a starii in care se afla statiunea Jupiter: "E de oameni mai de rand. Nu sunt d-aia mai de elita", dupa cum spune o doamna care de 30 de ani vine aici vara.

Producerea energiei va costa in urmatoarea iarna cam cat a costat si in cea precedenta, producatorul snacksurilor Bazzaconi si Rontzy a intrat in insolventa si Enel planuieste investitii de 700 de milioane de euro in urmatorii trei ani, in Romania, acesta fiind raspunsul la un raport al unei comisii parlamentare ce afirma ca Enel a realizat doar jumatate din investitii in 2008 si 2009 - toate acestea pot fi citite in editia de astazi a Adevarul.

Statul incearca sa rezolve problema firmelor-fantoma, insa astfel ii incurajeaza pe patroni sa declare falimentul mai usor, scrie Romania Libera. La fel ca si in celelalte editii ale ziarelor de astazi, un loc important este alocat subiectului taxei de autostrada care ar putea fi platita incepand cu 2011.

Romanii pariaza anual 150 de milioane de euro pe meciurile de fotbal si turneele de tenis, calculeaza Ziarul Financiar, astfel se face ca de la inceputul anului au fost deschise peste 150 de agentii noi. Managerii romani se asteapta sa aiba salarii cu 20% mai mici in acest an, iar apartamentele construite pe fostul bulevard Victoria Socialismului, din Capitala, reprezinta cel mai mare "proiect imobiliar" existent, in functie de valoarea actuala: peste un miliard de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6521877
6521877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.