Retailul este lovit de concedieri din Londra până în Berlin. Mii de oameni rămân fără loc de muncă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 februarie 2019 7800 afişări

Retailul este lovit de concedieri din Londra până în Berlin. Mii de oameni rămân fără loc de muncă

Criza retailului din Europa se adânceşte în Marea Britanie şi Germania, în contextul în care mai mulţi retaileri se prăbuşesc – cu businessuri erodate de emergenţa comerţului online, potrivit Bloomberg.

Tesco, cel mai mare retailer de alimente din Marea Britanie, va concedia 15.000 de persoane şi va închide secţiunile de carne, peşte şi delicatese, potrivit Daily Mail.

Galeria Kahfhof, care are magazine în toată Europa, chiar şi în oraşe precum Berlin şi Munchen, va concedia circa 2.600 persoane, potrivit unui anunţ făcut vineri – în aceeaşi zi în care lanţul de modă Gerry Weber International din Germania a început procedurile de insolvenţa.

Aceştia s-au alăturat acum unei liste în creştere de retaileri care s-au prăbuşit sub greutatea propriilor magazine fizice.

Ascensiunea comerţului online, încetinirea creşterii economice şi a incertitudinii din Marea Britanie – în contextul Brexit – îşi fac resimţit impactul asupra vânzărilor.

Retaileri tradiţionali precum Tesco sunt zdrobiţi de discounteri precum Lidl sau Aldi, în timp ce mai mulţi oameni au început să îşi cumpere alimentele online.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
germania,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.