Laserul de la Măgurele este de ieri cel mai puternic din lume

Postat la 09 februarie 2019 160 afişări

Laserul de la Măgurele, ELI-NP, a atins cea mai mare putere din lume. S-a întâmplat joi, când cercetătorii de la Institutul Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, ce sunt parte a proiectului european ELI-NP, au reuşit să atingă o putere stabilă a laserului de 7 petawaţi.

Laserul de la Măgurele este de ieri cel mai puternic din lume

„Anul trecut s-a atins puterea intermediară care de fapt era conform planului de 3 petawaţi, iar acum intră în testele finale pentru puterea nominală de 10 petawaţi, iar astăzi a fost confirmat că s-a atins deja puterea cea mai mare din lume, de 7 petawaţi”, a afirmat la Radio România Actualităţi academicianul Nicolae Zamfir, directorul general al proiectului.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laser,
magurele,
putere,
eli,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.