Reprezentanţii Educaţiei, convocaţi în Senat pentru explicaţii privind suspiciunile de fraudă la Bac

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 30 iunie 2023 25 afişări

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au fost convocaţi marţi, de la ora 12.00, la Comisia pentru învăţământ din Senat pentru a da explicaţii privind suspiciunile de fraudă la bacalaureat.

Reprezentanţii Educaţiei, convocaţi în Senat pentru explicaţii privind suspiciunile de fraudă la Bac

Comisia pentru învăţământ din Senat a convocat reprezentanţii Ministerului Educaţiei, marţea viitoare, pentru a da explicaţii privind posibile tentative de fraudare a examenului de bacalaureat.

„Suspiciunile că subiectele la proba de limba română au fost scurse înainte de începerea examenului sunt grave şi trebuie clarificate. Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), instituţia care gestionează subiectele de bacalaureat, trebuie să explice ce anume s-a întâmplat luni dimineaţă şi cum este posibil ca începând cu ora 6:00 să înceapă un număr mare căutări pe internet ale sintagmei – <de bună seamă> – una dintre cerinţele subiectului extras”, transmite USR.

„Suspiciunea că suntem în ţara în care se dau pe şest, pe sub mână, subiectele de la Bacalaureat este una extrem de gravă! Nu doar că suntem ţara care pierde zeci de mii de copii în defectuosul proces de educaţie al ţării, dar ideea că examenul de BAC poate fi fraudat prin aflarea subiectelor înainte ca elevii să ajungă în sala de examinare arată că toate camerele video, toate sistemele de supraveghere devin absolut irelevante atunci când nişte copii speciali, privilegiaţi ai unor reţele de sprijin şi fraudare, ajung în posesia subiectelor şi a rezolvărilor lor”, spune Ştefan Pălărie.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au confirmat prezenţa la comisie, marţi, 4 iulie, ora 12.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pălărie,
bacalaureat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.