REPORTAJ: Câini salvatori şi care caută droguri sau explozibil, dresaţi în unicul centru din ţară, la Sibiu

Postat la 28 iulie 2014 35 afişări

Aproape 300 de câini sunt pregătiţi anual să caute persoane dispărute, droguri, explozibil, tutun, la Centrul Chinologic Sibiu, singurul din ţară care dresează câini pentru Poliţie, Pompieri, Jandarmerie, SPP. Cei care îi antrenează spun că nu există metodă de căutare mai bună decât mirosul câinilor

REPORTAJ: Câini salvatori şi care caută droguri sau explozibil, dresaţi în unicul centru din ţară, la Sibiu

 Centrul Chinologic Sibiu a fost înfiinţat în 1950 şi de atunci a funcţionat neîntrerupt. Aflat la ieşirea din municipiul Sibiu, pe drumul care duce către Păltiniş, centrul se întinde pe 13 hectare şi este una dintre cele mai mari unităţi de profil din lume.

Acolo sunt pregătiţi toţi câinii cu care lucrează poliţiştii din România, fie că sunt structuri de patrulare-intervenţie, de căutare de explozibili sau stupefiante ori poliţişti de frontieră. Tot acolo sunt pregătiţi câinii jandarmilor şi ai pompierilor, care pot căuta persoane dispărute, inclusiv sub apă, prinse sub avalanşe sau sub dărâmături. În căutarea explozibililor sunt specializaţi câinii ceruţi de SPP, animalele fiind folosite aproape întotdeauna înaintea unei întâlniri la care participă înalţi demnitari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-caini-salvatori-si-care-cauta-droguri-sau-explozibil-dresati-in-unicul-centru-din-tara-la-sibiu-12989683
12989683
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.