Remus Borza, parlamentar: Decizia Guvernului de a amâna introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic încurajează evaziunea fiscală

Postat la 04 iunie 2018 171 afişări

Parlamentarul Remus Borza susţine că decizia recentă a Guvernului privind amânarea introducerii caselor de marcat cu jurnal electronic încurajează evaziunea fiscală şi sporeşte imposibilitatea statului de a-şi colecta veniturile şi de a susţine cheltuielile publice mai mari de la an la an.

Remus Borza, parlamentar: Decizia Guvernului de a amâna introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic încurajează evaziunea fiscală

 “În fiecare an România înregistrează o evaziune fiscală de 17 miliarde de euro, din care 9 miliarde de euro evaziune doar la TVA, 2 miliarde de euro din comerţul cu produse accizabile (tutun, alcool, combustibili) şi alte 2 miliarde de euro din comerţul cu produse agricole primare. ”, spune  Remus Borza într-o analiză.

 

El este de părere că prin adoptarea ordonanţei de urgenţă 44 din 31 mai, care prevede suspendarea sancţiunilor până la 1 septembrie pentru contribuabilii mari, respectiv 1 noiembrie pentru contribuabilii mici care nu s-au dotat cu case de marcat cu jurnal electronic, va spori imposibilitatea statului de a-şi colecta veniturile şi de a susţine cheltuielile publice mai mari de la an la an.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.