Scandalul datelor personale continuă: Samsung, Apple, Amazon şi alţi 60 de producători de tehnologie au avut acces la datele Facebook cu privire la relaţie, religie şi orientări politice

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 iunie 2018 84 afişări

Scandalul datelor personale continuă: Samsung, Apple, Amazon şi alţi 60 de producători de tehnologie au avut acces la datele Facebook cu privire la relaţie, religie şi orientări politice

Marii producători de smartphone-uri au cumpărat de la Facebook datele utilizatorilor. Printre companiile vinovate se numără Samsung, Apple, Amazon şi Microsoft

Facebook a încheiat acorduri de partajare a datelor cu cel puţin 60 de producători de tehnologie, potrivit New York Times.

Apple, Amazon, Samsung şi Microsoft se numără printre companiile care au încheiat astfel de acorduri cu Facebook în ultimii 10 ani, potrivit publicaţiei.

Fără a avea un acord explicit din partea utilizatorilor, producătorii au avut acces la datele acestora şi ale prietenilor, chiar şi după ce Facebook a anunţat că nu partaja astfel de informaţii.

Într-o declaraţie venită ca răspuns la relatarea americanilor, Facebook neagă că ar fi partajat datele prietenilor acestor utilizatori fără permisiunea lor.

Partajarea datelor a devenit o problemă pentru opinia publică încă din 2012.

„Acest lucru a fost semnalat pe plan intern ca o problemă de intimitate”, spune Sandy Parakilas, care conducea atunci divizia de privacy a companiei. „Este şocant că această practică ar putea continua şase ani mai târziu, şi pare să fie în contradictoriu cu declaraţia companiei din faţa Congresului, când Facebook a spus că datele prietenilor utilizatorilor nu mai pot fi accesate”.

Times scrie că aceste companii au avut acces la date precum statutul matrionial, religie, înclinaţii politice şi evenimente.

În plus, publicaţia a descoperit că datele prietenilor pot fi în continuare accesate.

Aceste parteneriate sunt încă în vigoare, chiar dacă o parte din ele au fost încheiate în luna aprilie.

În 10 aprilie, Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, a fost audiat în faţa Senatului american în cadrul scandalului Cambridge Analytica. Cu o săptămână înainte, în spaţiul public a apărut informaţia cu privire la firma Cambridge Analytica, firmă ce ar fi avut acces la datele a peste 87 de milioane de utilizatori pe care le-a folosit în scopuri proprii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
producator,
amazon

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.