Regulile privind obţinerea actelor de identitate se modifică. Vezi ce acte sunt necesare

Postat la 03 februarie 2023 466 afişări

Regulile privind obţinerea actelor de identitate se modifică. Vezi ce acte sunt necesare

Acte necesare buletin 2023. Regulile privind obţinerea actelor de identitate se modifică. Vezi ce acte sunt necesare. Mai multe reguli privind obţinerea actelor de identitate simple sau electronice vor fi modificate în curând. Românii nu vor mai fi nevoiţi să meargă cu atât de multe documente la Direcţiile Generale pentru Evidenţa Persoanelor.

Prin Ordonanţa de Guvern 12/2023 se vor face o serie de modificări asupra OUG nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

În acelaşi document se mai precizează că sistemul DGEP va putea fi conectat şi cu altele. Unul dintre acestea ar putea să fie cel al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Acest lucru va permite preluarea automată a mai multor informaţii în legătură cu cetăţenii, iar românii nu vor mai trebuie să prezinte toate documentele care sunt acum necesare pentru obţinerea actului de identitate.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acte,
identitate,
obtinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.