Referat DNA: Şeful Poliţiei s-a prezentat la Guvern, la solicitarea premierului, să discute cu Duicu

Autor: Departamentul Social Postat la 29 iunie 2014 26 afişări

Procurorii DNA arată, într-un referat în cazul Duicu, că şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, s-a prezentat la Guvern, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu fostul şef al CJ Mehedinţi. DNA a invocat ca probă declaraţia lui Tobă, fără a reda însă afirmaţiile acestuia.

Referat DNA: Şeful Poliţiei s-a prezentat la Guvern, la solicitarea premierului, să discute cu Duicu

Procurorii DNA spun, în referatul din 27 iunie pentru prelungirea arestării lui Adrian Duicu, fostul şef al CJ Mehedinţi, că Petre Tobă s-a prezentat la Guvern pe 13 iunie, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu Duicu.

Procurorii DNA precizează că "mai multe persoane au fost audiate în calitate de martor şi au fost solicitate înscrisuri de la mai multe instituţii, mijloacele de probă astfel administrate confirmând situaţia de fapt".

În acest sens, ei menţionează, printre altele, "declaraţia martorului Tobă Petre, inspectorul general al Poliţiei Române, din care rezultă faptul că s-a întâlnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian în sediul Guvernului, prilej cu care acesta din urmă a făcut 'aprecieri pozitive' la adresa inculpatului Ponea Constantin Stefan (fostul şef al Poliţiei Mehedinţi, n.r.)".

La data de 13 iunie 2013, Duicu s-a deplasat la Bucureşti, spun procurorii. "Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ştefan, transmiţându-i că la premier se află ministrul afacerilor interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Ştefan un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe Tobă Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Tobă Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Ponea Constantin Ştefan în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei Ordine Publică, solicitare cu care numitul Tobă Petre s-a arătat de acord", se arată în referatul procurorilor.

Adrian Duicu şi Ştefan Ponea sunt în prezent cercetaţi în stare de arest pentru fapte de corupţie. Potrivit ordonanţei de efectuare a urmăririi penale, Duicu i-ar fi promis lui Ponea că-şi va folosi relaţiile din Guvern şi din MAI ca să-l menţină temporar pe Ponea în funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi să o numească pe soţia acestuia, Elisabeta Ponea, într-o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/referat-dna-seful-politiei-s-a-prezentat-la-guvern-la-solicitarea-premierului-sa-discute-cu-duicu-12854585
12854585
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.