Razbunarea vrajitoarelor amenintate de fisc: farmece contra lui Basescu si a Guvernului

Postat la 05 ianuarie 2011 220 afişări

Fecale de pisica si caini morti sunt ingredientele pe care "vrajitoarele furioase" le folosesc ca sa faca farmece contra presedintelui si a Guvernului pentru ca intentioneaza sa le puna sa plateasca taxe, scrie agentia AP.

Vrajitoare din tara vor descinde joi la Dunare ca sa blesteme Guvernul, aruncand matraguna in fluviu ca sa meneasca rau contra acestuia, scrie autoarea materialului, Alison Mutler, citand-o pe o vrajitoare pe nume Alisia. Mutler sustine ca astfel de farmece sunt luate in serios "intr-o tara in care superstitiile sunt la ordinea zilei", iar "presedintele si ajutoarele sale" poarta violet in zilele de joi, ca sa-i apere de spiritele rele.

"Legea asta e o prostie. Ce e de impozitat la noi, cand abia daca facem si noi un ban?", declara pentru AP vrajitoarea Alisia. "Parlamentarii nu se uita la ei, la cat castiga ei, la smecheriile lor? Ei fura si pe urma vin la noi sa ne cer sa le facem farmece dusmanilor lor."

Impozitul pe veniturile prezicatorilor viitorului a intrat in vigoare la 1 ianuarie, in virtutea eforturilor statului de a lupta cu evaziunea fiscala. Vrajitoarele si astrologii, ca orice liber-profesionist, vor plati 16% impozit pe venit, desi exista opinia ca verificarea platilor va fi greu de facut, mai ales ca platile catre prestatorii de astfel de servicii se fac in numerar si sunt in sume mici, de circa 20-30 de lei pentru o "consultatie".

AP sustine ca vrajitoria nu e lucru de joaca in Romania, unde superstitii vechi de veacuri sunt extrem de raspandite si "tolerate inclusiv de Biserica Ortodoxa", majoritara in tara. Agentia aminteste de incidentul de dupa alegerile din 2009, cand sotia lui Mircea Geoana a afirmat ca liderul de atunci al PSD a fost supus unor atacuri energetice negative din partea presedintelui Basescu spre a pierde scrutinul, iar fruntasul PSD Viorel Hrebenciuc a invocat o conspiratie a "flacarii violete" in cursul campaniei electorale. Hrebenciuc, dar si Traian Basescu si alti membri ai PDL ar fi purtat violet in zilele de joi spre a creste sansele de victorie ale presedintelui in cursa electorala. Nicolae si Elena Ceausescu ar fi avut si ei un vrajitor personal, adauga Alison Mutler.

Si vrajitoarea Bratara Buzea din Mogosoaia, care a facut puscarie in 1977 pentru mestesugul ei, se arata furioasa pe noile reglementari fiscale. "Farmecele mele functioneaza intotdeauna!", zice Bratara, promitand ca va face contra Guvernului o vraja cu un amestec de excremente de pisica, un caine mort si incantatii vrajitoresti. "Noi le facem rau celor care ne fac rau. Ei vor sa scoata tara din criza pe seama noastra? Pai ar trebui sa ne scoata din criza, fiindca ei ne-au adus in criza!"

AP noteaza ca sunt si vrajitoare care apreciaza extinderea impozitarii la breasla lor. "Legea e foarte buna. Inseamna ca puterile noastre supranaturale sunt recunoscute si ca acum pot sa-mi deschid afacerea mea", spune Mihaela Minca.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/razbunarea-vrajitoarelor-amenintate-de-fisc-farmece-contra-lui-basescu-si-a-guvernului-7866200
7866200
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.