Războiul, la gurile Dunării. Rusia a atac Ucraina la Odesa, lovind două porturi aflate lângă graniţa cu România UPDATE: navele româneşti, în pericol

Postat la 24 iulie 2023 72 afişări

Războiul, la gurile Dunării. Rusia a atac Ucraina la Odesa, lovind două porturi aflate lângă graniţa cu România UPDATE: navele româneşti, în pericol

Rachete şi drone ar fi lovit porturile Reni şi Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniţei româno-ucrainene.

Federaţia Rusă a lansat un alt atac aerian cu drone asupra Ucrainei, la Odesa, lovind depozitele care conţin grâu şi orz. Zona a fost atacată de drone care se deplasau în direcţia Izmail, Reni şi Kilia.

Explozie puternică chiar lângă graniţa României, după ce forţele ruse au bombardat din nou regiunea Odesa. Rachete şi drone ar fi lovit porturile Reni şi Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniţei româno-ucrainene.

Încercând să ocolească sistemele de apărare aeriană, rachetele au fost îndreptate la o înălţime minimă, profitând de caracteristicile peisajului. Conform rapoartelor Comandamentului Operaţional de Sud. „După trei nopţi consecutive de rachete şi drone puternice care terorizau infrastructura portuară, a trecut la întreprinderile agricole din regiune”, se arată în mesaj.

Două rachete au lovit hambarele uneia dintre ferme, provocând un incendiu. O altă rachetă a lovit aceeaşi întreprindere. Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi. Ziarele locale au lansat fotografii cu hambarele în flăcări.

România, pe radarul propagandiştilor ruşi

Acum douăţ zile, Olga Skabeieva, prezentatoarea cunoscută drept „păpuşa de fier” a lui Putin, cerea lovirea unor state NATO, inclusiv România, pentru că vor ajuta Ucraina să-şi exporte cerealele prin propriile ape teritoriale.

Olga Skabeieva: „Suntem gata să mergem la război împotriva Turciei? Pentru că mai este şi Erdogan care pretinde supremaţia pe Marea Neagră”.

Invitat: „Olga, nu vom ajunge la război cu Turcia.”

Invitat: „Şi Bulgaria, România?”

Invitat: „Bulgaria şi România reprezintă doar baze NATO. În Bulgaria, cetăţenii noştri ocupă întreaga coastă, vor ajunge să arate de toate. Nu e nicio problemă acolo, nu sunt puterile cu care ar merita să începem să ne jucăm.”

Olga Skabeieva: „Măcar să tragem?”

Invitat: „O să tragem, dar mai întâi trebuie să terminăm cu Ucraina. Vom trage, vom trage... Bosfor şi Dardanele”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lovire,
atac,
granita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.