Răspunsul lui Ciolacu despre introducerea impozitului progresiv

Autor: Mediafax Postat la 04 octombrie 2023 94 afişări

Răspunsul lui Ciolacu despre introducerea impozitului progresiv

România ar putea avea un impozit progresiv după ce România îşi va termina restanţa de a digitaliza ANAF, declară premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat de când va putea România să aibă un impozit progresiv, Ciolacu a răspuns: „în primul rând, după ce îşi termină România, statul român, restanţa de a digitaliza ANAF. Pe urmă vor exista discuţii în cadrul reformei fiscale dacă se trece sau se revine la o adevărată taxă unică, dar care să fie unică de această dată, fără excepţii, sau se va merge către o impozitare progresivă”.

Premierul s-a declarat unul dintre susţinătorii impozitării progresive.

Mai departe, întrebat dacă banii de la Uniunea Europeană pot fi în pericol, prim-ministrul a spus că „pericolul cel mai mare a fost să plătim o amendă de 0,5 din PIB pentru că ar exista posibilitatea să nu respectăm acordul asumat de stat de 4,4% în ceea ce priveşte deficitul. Acest lucru este depăşit total după discuţiile avute (...), deci din punctul meu de vedere ne îndreptăm către normalitate şi e bine să ne concentrăm ce avem fiecare de făcut”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
impozit progresiv,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.