Raiffeisen taie la maxim 4,1% pe an dobânzile la depozitele în lei

Autor: Anelis Baciu Postat la 04 septembrie 2013 115 afişări

Raiffeisen, a treia bancă locală după activele deţinute, a redus dobânzile la depozitele la termen cu până la 0,85 puncte procentuale în cazul sumelor plasate în moneda locală şi cu până la 0,6 puncte în cazul economiilor în euro.

Raiffeisen taie la maxim 4,1% pe an dobânzile la depozitele în lei

Raiffeisen, a treia bancă locală după activele deţinute, a redus dobânzile la depozitele la termen cu până la 0,85 puncte procentuale în cazul sumelor plasate în moneda locală şi cu până la 0,6 puncte în cazul economiilor în euro. Dobânda la lei încasată de clienţii băncii variază între 3,15% şi 4,1% pe an în funcţie de suma depusă şi de maturitatea depozitului.

La euro dobânzile variază între 1,25% şi 2% pe an. Astfel, pentru un depozit în valoare de 5.000 de euro, un client persoană fizică poate primi o dobândă cuprinsă între 1,35% şi 1,90%, în timp ce pentru un depozit  în valoare de 15.000 de lei Raiffeisen plăteşte o dobândă de la 3,2 până la 4,15% în funcţie de maturitate.

Reducerea dobânzilor la depozite a fost prima reacţie a bancherilor la măsura Băncii Naţionale de scădere a dobânzii de referinţă cu o jumătate de punct procentual până la 4,5%, în timp ce actualizarea în jos a costului creditelor în lei nu a reprezentat o prioritate a instituţiilor de credit. Mai multe bănci, printre care BCR şi Millennium, au coborât dobânzile la depozitele la termen în ultima perioadă, plătind o dobândă minimă de până la 3% la lei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2013

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raiffeisen-taie-la-maxim-4-1-pe-an-dobanzile-la-depozitele-in-lei-11291215
11291215
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.