Raed Arafat publică imagini dintr-un spital pentru a arăta situaţia reală din sistemul medical

Autor: Andreea Tobias Postat la 08 aprilie 2021 262 afişări

Şeful DSU, Raed Arafat, publică imagini din Spitalul Clinic de Urgenţă Târgu-Mureş pentru a arăta situaţia reală din sistemul medical.

Raed Arafat publică imagini dintr-un spital pentru a arăta situaţia reală din sistemul medical

„Acest scurt film vă arată situaţia reală din interiorul sistemului medical, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe. Poate îl distribuiţi la cât mai mulţi prieteni ca să înţeleagă care este realitatea şi ca să facă parte din marea echipă care încearcă să ajungă la normalitate cât mai repede. Când vorbesc de <marea echipă>, aceasta ne include pe toţi, cetăţeni, societate civilă şi autorităţi locale şi centrale”, este mesajul lui Raed Arafat.

În imagini apar foarte mulţi pacienţi care nu reuşesc să respire singuri: https://www.facebook.com/DrRaedArafat/videos/2252472724888306

Dr. Emilia Turucz, specialist medicină de urgenţă, spune că situaţia „începe să fie tot mai grea”.

„Situaţia actuală în spital, vorbesc despre serviciu de urgenţă, începe să fie tot mai grea, tot mai aglomerat, atât în zona de pacienţi infectaţi cu COVID, la fel şi în zona non-COVID. Avem tot mai mulţi pacienţi în stare gravă. (...) Impresia noastră este că sunt cazuri mult mai grave. Avem foarte mulţi pacienţi desaturaţi care ajung la spital în stare gravă, mulţi tineri avem, fără multe comorbidităţi. E foarte greu pentru personalul medical să digere, să prelucreze aceste tragedii ale pacienţiilor”, afirmă Turucz.

La rândul său, Maria Salanţa, medic coordonator UPU-SMURD Tg. Mureş, precizează că numărul de pacienţi a crescut exponenţial de la începutul lunii aprilie.

„Pe lângă numărul crescut de pacienţi, care de la începutul lunii aprilie a crescut exponenţial, ne frapează şi gravitatea cazurilor. Avem de-a face cu forme medii şi severe în cea mai mare a cazurilor. În ultimele zile am ajuns la maximum pe care-l putem suporta ca şi compartiment Covid UPU Tg. Mureş”, menţionează Salanţa.

Joi erau internaţi 13.859 de pacienţi cu COVID-19. Dintre aceştia, 1.495 sunt internaţi la ATI.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raed arafat,
imagini,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.