Raed Arafat, fără milă! Propunerea făcută de şeful DSU

Autor: Cosmin Pirv Postat la 28 decembrie 2023 85 afişări

Raed Arafat, fără milă! Propunerea făcută de şeful DSU

Şeful DSU a cerut joi toleranţă zero în aplicarea sancţiunilor faţă de abaterile care pun viaţa oamenilor în pericol, în cadrul unei şedinţe care a avut loc la sediul MAI, după incendiul produs marţi la o pensiune din Tohani, judeţul Prahova.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a convocat joi o şedinţă de lucru, în sistem de videoconferinţă, cu participarea, la sediul MAI, a inspectorului general al IGSU, Dan-Paul Iamandi, a primului-adjunct al acestuia, Constantin Florea, a şefului Direcţiei Generale pentru Protecţie Civilă, Marius Dogeanu şi a şefului Direcţiei Suport Decizional, Ionuţ Amzu, iar la nivel judeţean, a prefectului/ înlocuitorului legal, a inspectorului şef şi a şefilor structurilor de prevenire de la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene / Bucureşti-Ilfov.

Şedinţa a avut ca scop prezentarea unor aspecte legate de activitatea de inspecţie la obiectivul la care a avut loc evenimentul de marţi, din localitatea Tohani, judeţul Prahova.

Şeful DSU a cerut ca personalul care efectuează activităţi de control să manifeste toleranţă zero şi exigenţă în aplicarea sancţiunilor contravenţionale faţă de abaterile care pun viaţa oamenilor în pericol.

Totodată, inspectorul general al IGSU a solicitat intensificarea controalelor pe linia siguranţei la incendiu la toate categoriile de agenţi economici, dar şi verificări la operatorii care, în următoarea perioadă, vor desfăşura activităţi unde se preconizează un aflux mare de persoane.

„Pe de altă parte, şeful DSU a solicitat o analiză obiectivă a cadrului legislativ incident activităţii de prevenire a situaţiilor de urgenţă, urmând ca propunerile să fie transpuse într-un proiect de act normativ care să amendeze legislaţia în vigoare”, a transmis DSU.

Miercuri a fost scoasă cea de-a şaptea victimă carbonizată din pensiunea „Ferma Dacilor”, Prahova, mistuită de un incendiu devastator marţi. Este vorba despre un copil. Mai devreme, şase victime au fost găsite carbonizate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dsu,
incendiu,
prahova

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.