Qatar Petroleum va investi 20 de miliarde de dolari în SUA

Postat la 17 decembrie 2018 44 afişări

Qatar Petroleum vrea să investească cel puţin 20 de miliarde de dolari în SUA în următorii câţiva ani, a declarat directorul său executiv pentru Reuters, după ce statul arab din Golf a părăsit, în mod neaşteptat, OPEC, luna aceasta.

Qatar Petroleum va investi 20 de miliarde de dolari în SUA

Ca parte a investiţiei sale de peste 20 de miliarde de dolari în SUA, Qatar Petroleum caută "petrol şi gaze, în mod convenţional dar şi neconvenţional", a Saad al-Kaabi, care deţine portofoliul pentru energie al statului, cel mai mare furnizor mondial de gaz natural lichefiat (LNG), pentru Reuters.

Qatar, o ţară mică, dar bogată, este unul dintre cei mai influenţi jucători pe piaţa LNG, din cauza producţiei sale anuale de 77 de milioane de tone. Statul intenţionează să îşi sporească capacitatea de producţie cu 43% până în 2023-2024.

Qatar Petroleum este acţionarul majoritar al terminalului Golden Pass LNG din Texas, iar Exxon şi ConocoPhillips (COP.N) deţin participaţii mai mici.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
qatar,
miliarde,
sua,
reuters,
gaze

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.