Putin declară război beţivilor. A promulgat o lege care impune restricţii pentru berea la PET

Postat la 26 iunie 2016 858 afişări

Putin declară război beţivilor. A promulgat o lege care impune restricţii pentru berea la PET

Presedintele Vladimir Putin a promulgat, vineri, o lege care interzice producerea si vanzarea in Rusia a berii la sticle de plastic de peste 1,5 litri.

Interdictia va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2017, pentru productie, si de 1 iulie 2017, pentru vanzare, informeaza The Moscow Times.

Restrictiile se aplicau initial pentru toate sticlele de peste 0,5 litri, dar prevederile au fost schimbate dupa ce mai multi distribuitori mari din Rusia, cum ar fi Carlsberg si Heineken, s-au plans ca le sunt afectate afacerile.

Mai bine de jumatate din toate cantitatea de bere vanduta in Rusia este comercializata in sticle de plastic, pentru ca astfel este mai ieftina.

Legea se incadreaza in contextul mai larg al masurilor adoptate de guvernul de la Moscova in vederea reducerii consumului de alcool.

Deja vanzarea alcoolului dupa ora 23:00 a fost interzisa pe tot teritoriul tarii, in timp ce pretul minim pentru o sticla de vodca de 0,5 l a crescut luna aceasta la 190 de ruble (3 dolari).

Cea mai mare provocare pentru guvernul rus consta insa in anihilarea vanzarilor de alcool contrafacut, produs si scos pe piata de unele companii rusesti.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca in ultimii cinci ani consumul de alcool a scazut in Rusia cu o treime, oamenii cheltuind mai putin pe bautura si mai mult pe mancare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/putin-declara-razboi-betivilor-a-promulgat-o-lege-care-impune-restrictii-pentru-berea-la-pet-15507978
15507978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.