Cât câştigă un angajat al companiei aeriene de stat Tarom?

Postat la 25 iunie 2016 872 afişări

Un salariat al companiei aeriene de stat Tarom câştigă lunar în medie 5.742 de lei, conform bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2016 al transportatorului adoptat de Guvern. Numărul de angajaţi prognozat la sfârşitul acestui an este 2.083 salariaţi. Astfel, cheltuielile cu personalul sunt estimate în acest an la circa 215 milioane de lei, cu 7,86% mai mari decât cele de anul trecut.

Cât câştigă un angajat al companiei aeriene de stat Tarom?

 Veniturile totale ale Tarom pentru acest an sunt estimate la 1,527 miliarde de lei, în creştere cu 8,9% faţă de preliminatul anului precedent. Această creştere este determinată de majorarea veniturilor din exploatare cu 12,58%, se arată în comunicatul de presă transmis de Guvern. Veniturile obţinute din transport pasageri şi cargo pe curse regulate sunt estimate la 1,3 miliarde de lei . În 2016, Tarom are în vedere deschiderea a două noi curse/destinaţii noi către Hamburg şi Alicante, creşterea numărului de ore de zbor cu 6,17% şi a numărului de pasageri cu 6,08% comparativ cu programul operat în 2015. Anul trecut, compania de stat a transportat circa 2,4 milioane de pasageri. Comparativ, Wizz Air a avut 4,5 milioane de pasageri pe rutele din şi spre România.

Pe de altă parte, cheltuielile companiei Tarom sunt estimate la peste 1,534 miliarde de lei, din care cheltuieli destinate activităţii de exploatare sunt de 1,447 miliarde de lei, estimări realizate având în vedere parcul de aeronave aflat în exploatarea companiei, volumul prestaţiei rezultat din programul de operare propus, precum şi necesităţile desfăşurării activităţii companiei.

Astfel, compania estimează că va înregistra în 2016 pierderi de 6,8 milioane de lei, cu 34,48 milioane lei mai mici decât pierderile prognozate anul trecut .

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cat-castiga-un-angajat-al-companiei-aeriene-de-stat-tarom-15507665
15507665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.