Putin a semnat decretul privind recrutarea militară de toamnă

Autor: Laura Buciu Postat la 29 septembrie 2023 143 afişări

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care stabileşte campania recrutare de toamnă, chemând 130.000 de cetăţeni la serviciul militar obligatoriu, se arată într-un document postat vineri pe site-ul guvernului, relatează Reuters.

Putin a semnat decretul privind recrutarea militară de toamnă

Toţi bărbaţii din Rusia cu vârste între 18 şi 27 de ani sunt obligaţi să efectueze un serviciu militar de un an sau o pregătire echivalentă în timpul studiilor superioare.

Măsura lui Putin vine în contextul în care forţele armate ruseşti continuă „operaţiunea militară specială” în Ucraina, aflată în cea de-a 20-a lună.

Preşedintele, care a semnat un ordin în martie prin care a chemat 147.000 de persoane pentru campania de primăvară, a declarat luna aceasta că se pregăteşte pentru un război lung în Ucraina.

În iulie, camera inferioară a parlamentului rus a votat pentru a creşte vârsta maximă la care bărbaţii pot fi înrolaţi la 30 de ani, de la 27 de ani. Noua legislaţie intră în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Anul trecut, Rusia a anunţat un plan de creştere a personalului de luptă profesionist şi recrutat cu peste 30%, până la 1,5 milioane, o sarcină ambiţioasă, îngreunată de pierderile grele, dar nedeclarate, din Ucraina.

Ucraina spune că nu se va odihni până când până când ultimul soldat rus nu va fi expulzat de pe teritoriul său. Occidentul spune că vrea să ajute Ucraina să învingă Rusia - un obiectiv despre care oficialii de la Kremlin spun că este un vis nerealist.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
putin,
decret,
recrutare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.