Provident a dat cu împrumut cu 12% mai mulţi bani în 2013

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 30 iulie 2013 145 afişări

Compania de credite de consum Provident Financial România a acordat împrumuturi în valoare de 54,9 milioane de euro în prima jumătate a acestui an, în creştere cu aproximativ 12% comparativ cu perioada similară din 2012, şi a încheiat primul semestru cu un portofoliu de peste 269.000 de clienţi activi.

Provident a dat cu împrumut cu 12% mai mulţi bani în 2013

Datele sunt cuprinse în raportul financiar prezentat marţi la Londra de către compania-mamă, grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanţi furnizori de împrumuturi la domiciliu din Europa, cu activităţi în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic.

Veniturile Provident Financial România au depăşit 37,2 de milioane de euro în primul semestru din 2013, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. În cei 7 ani de prezenţă pe piaţa locală, compania a investit în România peste 180 de milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 25 de milioane de euro.

”În primele şase luni din acest an am continuat să investim în extinderea operaţiunilor şi în dezvoltarea oamenilor noştri. Am deschis deja 10 puncte de lucru noi şi avem în plan o extindere geografică similară în a doua jumătate a anului, ceea ce ne va permite să deservim aproape în totalitate populaţia urbană din toate judeţele ţării. Ne menţinem obiectivul de a avea peste 500.000 de clienţi activi în România în următorii ani”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

În acest an, Provident a deschis puncte de lucru în judeţele Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Tulcea şi Sălaj, singurele judeţe pe care compania nu le deservea până în acest moment. Compania are peste 780 de angajaţi şi colaborează cu circa 3.800 de agenţi independenţi în peste 70 de oraşe din întreaga ţară.

În primul trimestru al acestui an, grupul IPF a anunţat că îşi va extinde operaţiunile pe piaţa din Bulgaria pe baza infrastructurii pe care a dezvoltat-o în România.

“Avem deja o sucursală în Sofia, am recrutat peste 20 de angajaţi pentru entitatea noastră din Bulgaria şi suntem în ultima fază de testare a sistemelor. Ne aşteptăm să emitem primul nostru împrumut în Bulgaria până la sfârşitul lui septembrie şi să atingem potenţialul maxim al acestei pieţe – de circa 100.000 de clienţi activi – în 4-5 ani”, a adăugat Ivo Kalik.

Provident Financial România este prima instituţie financiară din România care oferă serviciul opţional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor. Compania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care are peste 2,4 milioane de clienţi în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF a anunţat pentru primul semestru din 2013 venituri de 423 milioane de euro şi un profit brut de 49 de milioane de euro, valoarea împrumuturilor totale emise la nivel de grup fiind de 571 milioane de euro. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală şi de Est şi este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imprumut,
credite de consum,
domiciliu
/actualitate/provident-a-dat-cu-imprumut-cu-12-mai-multi-bani-in-2013-11179264
11179264
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.